Mijn favorieten

Van interesse naar verkoop

De beste verkoopstrategie voor jouw huis

Je huis verkopen is niet niks. Het symboliseert het einde van een oud en het begin van een nieuw hoofdstuk in je leven. Tijd voor verandering, tijd voor iets nieuws! Maar voordat je die stap kunt zetten, moet je eerst je huidige woning verkopen. En het liefst voor de maximale verkoopprijs. Want hoe meer jij eraan overhoudt, hoe meer je kunt investeren in je nieuwe plek. Met de hulp van een ervaren Utrechtse verkoopmakelaar wordt dát een stuk gemakkelijker.

Hoe klanten dat ervaren? Lees onze verkoopreviews.

208

Woningen verkocht

9,5

Verkoop- beoordeling

760

Waarde- rapporten

1928

Volgers
op social

Ludenhoff Makelaars | Aankopen | Aankoopmakelaar | Aankoop | Huis kopen

Wat kan een verkoopmakelaar in Utrecht voor jou betekenen?

Met ruim 45 jaar ervaring als verkoopmakelaar in de omgeving Utrecht, hebben we alle kennis en kunde in huis om jou de juiste begeleiding te bieden. Maar wat doet een verkoopmakelaar eigenlijk allemaal?

 • Marktonderzoek naar vergelijkbare woningen
 • Een strategische en marktconforme vraagprijs bepalen
 • Alle ins & outs over jouw huis verzamelen
 • Een strakke presentatie (foto’s, video’s, tekst en een mediaplan)
 • De juiste doelgroep aanspreken en aantrekken
 • Potentiële kopers aandacht geven en volledig informeren tijdens bezichtigingen
 • Adviseren gedurende biedingen en verkoop
 • Contracten opmaken
 • Professioneel afhandelen van alle formaliteiten

En voor alles geldt: hoe groter de kennis, ervaring en lokale marktkennis, hoe beter de verkoopbegeleiding. In een vrijblijvende kennismaking vertellen we je graag nog veel meer over onze werkwijze.

Tijd en aandacht voor de verkoop van je huis

Voordat we aan de slag gaan met de verkooppresentatie, is het van belang dat wij als verkoopmakelaar in de regio Utrecht (Utrecht, Zeist en De-Bilt) alle ins en outs van het huis weten. Wat is er zo mooi aan het huis? Voor welke koper is dit het ideale toekomstplaatje? Zitten er nog gebreken aan? Wij willen alles weten! Want hoe beter we potentiële kopers informeren, hoe groter de kans op serieuze belangstelling.

Woningen

Onlangs verkocht

Verkocht
Weesp
Fort Heemstedestraat 95
€ 475.000 ,- k.k.
Verkocht
Utrecht
Barkasstraat 8
€ 565.000 ,- k.k.
Verkocht
Utrecht
Palestrinastraat 8
€ 625.000 ,- k.k.
Verkocht
Utrecht
Haroekoeplein 5
€ 550.000 ,- k.k.
Verkocht
Utrecht
Biltstraat 113
€ 725.000 ,- k.k.
Verkocht
Amsterdam
Schipluidenlaan 36
€ 450.000 ,- k.k.
Verkocht
Utrecht
Habib Bourguibastraat 20
€ 500.000 ,- k.k.
Verkocht
Amstelveen
Zilverschoonlaan 71
€ 750.000 ,- k.k.
Verkocht
Utrecht
Kapelstraat 86
€ 525.000 ,- k.k.
Verkoopmakelaar Amstelveen

Maximale exposure voor jouw huis

Als verkoopmakelaar hebben we een belangrijke taak om jouw huis stevig op de kaart te zetten. Daarbij mag je absoluut je eigen netwerk met een gepassioneerd verhaal op de hoogte stellen, maar de rest kun je aan ons over laten. Wij zorgen ervoor dat we de best passende doelgroep voor jouw huis bereiken. Via Funda, een advertentie, een reclame of een berichtje online, onze verkoopmakelaars in Utrecht doen hun uiterste best voor de zichtbaarheid van jouw huis.

Een vloeiende verkoop zonder zorgen

Er zijn natuurlijk nog veel meer stappen in het proces. Het zal niet lang duren of de eerste gegadigden bekijken het aanbod in Utrecht en zullen zich inschrijven voor een bezichtiging voor jouw huis. Maar geen nood, ook dit is de taak van een verkoopmakelaar in Utrecht. Ludenhoff zorgt ervoor dat bezichtigingen netjes worden gepland, uitgevoerd en afgerond. Tijd voor onderhandelingen? Laat dat ook maar aan ons over.

Veelgestelde vragen

Wat kun je allemaal verwachten van je verkoopmakelaar?

We kunnen ons goed voorstellen dat je nog met wat vragen zit. Hoe ziet het verkoopproces er precies uit? Wat kost een verkoopmakelaar? Hoe verlopen de bezichtigingen? Daarom hebben we een aantal veelgestelde vragen rondom het verkoopproces en de rol van je makelaar onder elkaar gezet. Heb je andere vraag? Schroom niet ons even te bellen.

Wat zijn de voordelen van een NVM-makelaar zoals Ludenhoff?

Kiezen voor een NVM-makelaar zoals Ludenhoff brengt verschillende voordelen met zich mee:

 • Deskundigheid: Wij als NVM-makelaar zijn hooggekwalificeerd, met jaarlijkse bijscholing om onze expertise actueel te houden.
 • Betrouwbaarheid: Wij volgen de NVM-Erecode, wat jou verzekert van integriteit en een hoogstaande dienstverlening.
 • Accurate waardebepaling: Met toegang tot geavanceerde tools en een uitgebreide database, waarborgen we een accurate waardebepaling van jouw woning.
 • Groot netwerk: Jouw huis krijgt extra aandacht door ons netwerk van meer dan 3.500 NVM-makelaars, vergrotend de zichtbaarheid bij potentiële kopers.
 • Lokale marktkennis: Diepgaande kennis van de lokale woningmarkt stelt ons in staat om snel op nieuwe kansen te reageren.
 • Juridische expertise: Wij hanteren alle juridische aspecten van de koop of verkoop, waardoor jij zorgeloos het proces doorloopt.
 • Duurzaamheidsadvies: Advies over het verduurzamen van jouw woning is onderdeel van onze service, passend bij de hedendaagse behoeften.
 • Maatwerk: Of je nu kiest voor een volledige begeleiding of voor een verkoopmakelaar, wij passen onze service aan jouw behoeften aan.

 

Bij Ludenhoff staan jouw belangen voorop, ondersteund door de professionaliteit en kwaliteit die je van een NVM-makelaar mag verwachten.

Wat kost een (verkoop)makelaar?

De kosten voor een verkoopmakelaar, ook bekend als makelaarscourtage, zijn een vergoeding voor de diensten die de makelaar levert bij de verkoop van jouw huis. Deze kosten zijn een percentage van de verkoopprijs van het huis en worden betaald door de verkoper. Het exacte percentage van de makelaarscourtage kan variëren en wordt vooraf overeengekomen tussen de verkoper en de makelaar. De courtage dekt diverse diensten, waaronder het waarderen van jouw woning, marketingactiviteiten, het begeleiden van bezichtigingen, en het onderhandelen met potentiële kopers.

Voor een gedetailleerde uiteenzetting van de kosten en diensten kan je het beste direct contact opnemen met ons bij Ludenhoff. Wij bieden transparante voorwaarden en staan klaar om jou bij elke stap van het verkoopproces te ondersteunen.

Heb ik 1 contactpersoon tijdens het verkoopproces?

Bij Ludenhoff staat persoonlijke service en heldere communicatie centraal. Vanaf het begin ben je verzekerd van persoonlijke aandacht: je krijgt één makelaar toegewezen die je vaste aanspreekpunt is door het hele proces heen. Zo heb je altijd direct contact met iemand die jouw situatie en wensen kent. Natuurlijk wordt deze makelaar ondersteund door ons deskundige back-office team, een essentiële schakel die achter de schermen werkt om alles vlekkeloos te laten verlopen. Deze samenwerking zorgt ervoor dat jouw communicatie met ons altijd gestroomlijnd, deskundig en persoonlijk is.

Wat kan ik doen om mijn huis verkoopklaar te maken?

Om jouw huis aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers, zijn er enkele stappen die je kan ondernemen:

Bekijk jouw huis kritisch: Kijk door de ogen van de koper en noteer welke punten verbetering kunnen gebruiken.

Voer noodzakelijke reparaties uit: Kleine gebreken zoals losse plinten of afbladderend behang kan je het beste herstellen.

Neutraliseer de kleuren: Overweeg om felgekleurde muren te schilderen in neutrale tinten voor een breder publiek.

Creëer een uitnodigende sfeer: Zorg dat slaapkamers en badkamers eruitzien alsof ze zo uit een hotel komen, met opgeruimde persoonlijke spullen en nette handdoeken.

Richt de tuin netjes in: Een verzorgde tuin verhoogt de eerste indruk. Zorg ook dat de garage opgeruimd is.

Beperk persoonlijke items: Haal persoonlijke foto’s en souvenirs tijdelijk weg zodat kopers zich het huis kunnen voorstellen als hun thuis.

Maximaliseer lichtinval: Zorg dat jouw huis zo licht mogelijk is, door bijvoorbeeld zware gordijnen te verwijderen en ramen schoon te maken.

Deze stappen helpen om jouw huis op zijn best te presenteren en de verkoopkansen te vergroten.

Hoe blijf ik op de hoogte van de bezichtigingen?

Bij Ludenhoff hechten we veel waarde aan jouw actieve betrokkenheid gedurende het gehele verkooptraject van je woning. Daarom ontvang je na elke bezichtiging een uitgebreide update met details over de bezoekers en hun interesse in jouw woning. We streven ernaar om je bij elke stap ondersteund te voelen. Bovendien zijn deze updates, inclusief andere relevante verkoopinformatie, ook beschikbaar in je digitale verkoopdossier via move.nl, zodat je altijd en overal volledig op de hoogte bent.

Werken jullie met een digitaal verkoopdossier?

Absoluut, Ludenhoff maakt gebruik van Move, een vooruitstrevend digitaal verkoopdossier, om een efficiënte en heldere beheer van het verkoopproces te waarborgen. Als verkoper houdt Move je volledig betrokken en geïnformeerd, door je toegang te geven tot elke stap van de verkoop, inclusief bezichtigingsafspraken, feedback en belangrijke documenten.

Move biedt een intuïtieve interface die het eenvoudig maakt om de verkoop van je woning te volgen, documentatie te bekijken en te communiceren met ons. Dit verzekert een gestroomlijnde verkoopervaring, volledig transparant en zonder complicaties.

Wanneer is een woning verkocht onder voorbehoud?

Een woning is ‘verkocht onder voorbehoud’ nadat de koopovereenkomst is getekend, de koper deze heeft ontvangen, en de wettelijke bedenktijd van drie dagen is verstreken. Deze bedenktijd start de dag na ontvangst van de overeenkomst door de koper. Na deze periode past de makelaar de woningstatus aan naar ‘verkocht onder voorbehoud’. De verkoop wordt definitief na het vervullen van alle voorbehouden, zoals financiering.

Wanneer ben ik in onderhandeling?

Je bent officieel in onderhandeling met de tegenpartij zodra er een bod is uitgebracht door de koper en de verkoper hierop heeft gereageerd met een tegenbod. Belangrijk om te weten is dat de onderhandelingen niet direct starten bij het eerste bod van de koper; er is pas sprake van onderhandelingen als de verkoper met een tegenvoorstel komt. Het enkel uitbrengen van een bod door de koper zonder dat er een tegenbod van de verkoper is ontvangen, initieert dus nog geen onderhandelingsproces.

Wanneer is de verkoop definitief?

De verkoop van jouw woning is definitief na ondertekening van de koopovereenkomst door zowel koper als verkoper en de registratie ervan bij het Kadaster. Een mondelinge overeenkomst is slechts het begin; de officiële overdracht vindt plaats bij de notaris, waar de leveringsakte wordt ondertekend. Na deze ondertekening en de daaropvolgende registratie is de woning officieel verkocht. Het opstellen van de koopovereenkomst en de leveringsakte, inclusief eventuele voorbehouden zoals financiering, wordt zorgvuldig door ons begeleid om een soepele overgang te garanderen.

Welke kosten betaalt een verkoper aan de notaris?

Bij de verkoop van een huis zijn de meeste notariskosten, zoals die voor de leveringsakte en de hypotheekakte, over het algemeen voor rekening van de koper. Als verkoper betaal je doorgaans de kosten voor het doorhalen van de hypotheek bij het Kadaster, ook wel bekend als royementskosten. Dit zijn de kosten voor het officieel verwijderen van de hypotheekinschrijving op het verkochte huis. De exacte kosten en de verdeling ervan kunnen variëren afhankelijk van de afspraken tussen koper en verkoper en de specifieke eisen van de notaris. De makelaarscourtage is een aparte kostenpost voor de verkoper en wordt bij de notaris verrekend met het verkoopbedrag.

Zijn makelaarskosten aftrekbaar?

Nee, zowel de kosten van de verkoopmakelaar, notariskosten voor de eigendomsoverdracht en kosten voor het verkrijgen van een energielabel zijn niet aftrekbaar van de belasting. Dit zijn kosten die de verkoper zelf draagt en niet kan opnemen in de hypotheek.

testimonial-bg

Reviews

Verkoopervaringen van onze klanten

Hoe wij het doen als verkoopmakelaar in Utrecht? Vraag het onze klanten!

Wat een andere makelaar niet lukte in 8 maanden, lukte Bij Ludenhoff in twee weken tijd: een bod, gevolgd door een getekende koopovereenkomst. Het kan dus wel. En dat is geen toeval, dat is deskundigheid.

Boy Edgarlaan 9 21 jun 2023
10 Verkoopscore

“Alle medewerkers van het makelaarskantoor zijn kundig, vriendelijk, behulpzaam en makkelijk te bereiken. Fijne sfeer en samenwerking, kan niet beter!”

Campinasdreef 38 08 mrt 2023
10,0 Verkoopscore

Net als bij de aanschaf van ons vorige huis zijn wij zeer goed en vriendelijk geholpen door Rob Kok. Zijn rust en deskundigheid zijn erg prettig. Dankzij hem hebben wij een prachtig huis kunnen kopen en heeft hij ons geholpen met de hypotheek.

Dhr. Dennis van Bruggen 14 dec 2021
10 Verkoopscore

Zeer goede marktkennis en effectieve informatie over koopstrategie. Vriendelijke en toegankelijke vakmensen. Heb ze al 3 keer gebruikt als koper of verkoper. Ook goede prijzen voor hun diensten.

Dhr. Nikos Kyvranoglou 20 jul 2022
10 Verkoopscore

Vrijblijvend kennismaken

Meer weten over onze verkoopstrategie?

Proactief en met oprecht advies het maximale verkoopresultaat najagen. Dat is waar een verkoopmakelaar van Ludenhoff in de ongeving Utrecht voor staat. Eerst vrijblijvend kennismaken? Dat kun je zelf beoordelen of wij de makelaar zijn die bij je past.