Mijn favorieten

Van interesse naar verkoop

Optimale verkoopbenadering voor jouw woning

De verkoop van je huis markeert een belangrijke overgang, het einde van een oud hoofdstuk en het begin van iets nieuws in je leven. Het is tijd voor verandering, tijd voor iets fris! Voordat je die stap kunt zetten, moet je eerst je huidige woning verkopen, bij voorkeur tegen de hoogst mogelijke prijs. Hoe meer je uit de verkoop haalt, des te meer je kunt investeren in je nieuwe plek. Met de begeleiding van een ervaren makelaar uit Amstelveen wordt dat proces aanzienlijk eenvoudiger.

Benieuwd naar de ervaringen van andere klanten? Lees onze verkoopbeoordelingen.

208

Woningen verkocht

9,5

Verkoop- beoordeling

760

Waarde- rapporten

1928

Volgers
op social

Aankoop | Aankoopmakelaar | Huis kopen | Aankopen | Nieuwbouw

Wat kan een verkoopmakelaar in Amstelveen voor jou betekenen?

Met onze uitgebreide ervaring als verkoopmakelaar in Amstelveen, beschikken we over de vereiste expertise om je van deskundige ondersteuning te voorzien. Maar wat omvat de rol van een verkoopmakelaar precies?

 • Uitvoeren van marktonderzoek naar vergelijkbare woningen
 • Het vaststellen van een strategische vraagprijs die overeenkomt met de marktwaarde
 • Verzamelen van gedetailleerde informatie over jouw woning
 • Een professionele presentatie, inclusief foto’s, video’s, beschrijvende tekst en een gericht mediaplan
 • Het bereiken en aantrekken van de juiste doelgroep
 • Het bieden van volledige informatie en aandacht aan potentiële kopers tijdens rondleidingen
 • Adviseren tijdens het biedingsproces en de verkoop
 • Het opstellen van de benodigde contracten
 • Het professioneel afwikkelen van de administratieve formaliteiten.

En het belangrijkste is: hoe groter de kennis, ervaring en inzicht in de lokale markt, des te beter de ondersteuning bij de verkoop.

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek vertellen we graag meer over hoe we te werk gaan.

Aandacht en zorg voor de verkoop van jouw woning

Voordat we beginnen met het opstellen van de verkooppresentatie, is het essentieel dat wij, als jouw verkoopmakelaar in Amstelveen, volledig op de hoogte zijn van alle details van de woning. Wat maakt jouw huis bijzonder? Voor welke koper zou dit de ideale woning zijn? Zijn er eventuele mankementen? We willen alles tot in detail weten. Dit stelt ons in staat om potentiële kopers zo goed mogelijk te informeren, wat de kans op echte interesse aanzienlijk vergroot.

Woningen

Onlangs verkocht

Verkocht
Weesp
Fort Heemstedestraat 95
€ 475.000 ,- k.k.
Verkocht
Utrecht
Barkasstraat 8
€ 565.000 ,- k.k.
Verkocht
Utrecht
Palestrinastraat 8
€ 625.000 ,- k.k.
Verkocht
Utrecht
Haroekoeplein 5
€ 550.000 ,- k.k.
Verkocht
Utrecht
Biltstraat 113
€ 725.000 ,- k.k.
Verkocht
Amsterdam
Schipluidenlaan 36
€ 450.000 ,- k.k.
Verkocht
Utrecht
Habib Bourguibastraat 20
€ 500.000 ,- k.k.
Verkocht
Amstelveen
Zilverschoonlaan 71
€ 750.000 ,- k.k.
Verkocht
Utrecht
Kapelstraat 86
€ 525.000 ,- k.k.

Optimale zichtbaarheid voor jouw woning

Het is onze kerntaak als verkoopmakelaar om jouw woning prominent in de markt te plaatsen. Natuurlijk staat het je vrij om je eigen netwerk te informeren met een enthousiast verhaal, maar voor het overige kun je op ons rekenen. Wij nemen de taak op ons om de meest geschikte doelgroep voor jouw woning te vinden. Of het nu via Funda gaat, een advertentie, een promotie of een online post, onze verkoopmakelaars in Amstelveen zetten zich volledig in om de zichtbaarheid van je woning te maximaliseren.

Taxaties | Makelaar Utrecht | Makelaar Amstelveen

Een zorgeloze en soepele verkoopervaring

Het verkoopproces kent uiteraard meer stappen. Binnenkort zullen de eerste geïnteresseerden jouw woning in Amstelveen ontdekken en zich aanmelden voor een bezichtiging. Geen zorgen, want dit valt allemaal onder de verantwoordelijkheid van een verkoopmakelaar in Amstelveen. Ludenhoff zorgt dat alle bezichtigingen zorgvuldig worden georganiseerd, uitgevoerd en afgehandeld. En als het tijd is voor de onderhandelingen? Ook dat kun je met een gerust hart aan ons overlaten.

Veelgestelde vragen

Wat kun je verwachten van je verkoopmakelaar?

Het is begrijpelijk dat er nog enkele vragen bij je kunnen opkomen. Je vraagt je misschien af hoe het verkoopproces in zijn werk gaat, wat de kosten zijn van een verkoopmakelaar, of hoe bezichtigingen worden georganiseerd. Daarom hebben we een lijst samengesteld met antwoorden op vaak gestelde vragen over het verkoopproces en de rol van de makelaar. Mocht je nog andere vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Wat zijn de voordelen van een NVM-makelaar zoals Ludenhoff?

Kiezen voor Ludenhoff, als NVM-makelaar, biedt je tal van voordelen:

 • Expertise: Als NVM-makelaar beschikken we over hoogwaardige kwalificaties en blijven we door jaarlijkse bijscholing op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
 • Betrouwbaarheid: De NVM-Erecode garandeert dat je kunt rekenen op onze integriteit en een hoogstaande dienstverlening.
 • Waardebepaling: Dankzij onze toegang tot geavanceerde hulpmiddelen en een uitgebreide databank zorgen we voor een nauwkeurige waardeschatting van jouw woning.
 • Breed netwerk: Ons netwerk van meer dan 3.500 NVM-makelaars zorgt ervoor dat jouw woning meer aandacht krijgt en beter zichtbaar is voor potentiële kopers.
 • Kennis van de lokale markt: Onze grondige kennis van de lokale vastgoedmarkt maakt het mogelijk om snel te handelen bij nieuwe mogelijkheden.
 • Juridische kundigheid: We nemen alle juridische aspecten van de aan- of verkoop voor onze rekening, zodat jij zorgeloos door het proces heen gaat.
 • Advies over duurzaamheid: Het verstrekken van advies over het duurzamer maken van je woning maakt deel uit van onze service, in lijn met de huidige trends en behoeften.
 • Persoonlijke benadering: Of je nu kiest voor volledige ondersteuning of alleen de diensten van een verkoopmakelaar wenst, onze dienstverlening wordt aangepast aan jouw specifieke wensen.

 

Bij Ludenhoff zijn jouw belangen altijd onze prioriteit, met de garantie van de professionaliteit en kwaliteit die je van een NVM-makelaar verwacht.

Wat kost een (verkoop)makelaar?

De vergoeding die je betaalt voor de inzet van een verkoopmakelaar, bekend als makelaarscourtage, is een beloning voor de dienstverlening gedurende het verkooptraject van je woning. Deze vergoeding is een bepaald percentage van de uiteindelijke verkoopsom en is voor rekening van de verkoper. De hoogte van dit percentage wordt van tevoren vastgesteld in overleg tussen de verkoper en de makelaar. Dit percentage omvat verschillende services, zoals het taxeren van de woning, het uitvoeren van marketingactiviteiten, het organiseren en begeleiden van bezichtigingen, en het voeren van onderhandelingen met geïnteresseerden.

Voor een specifieke toelichting op de kosten en aangeboden diensten raden we aan rechtstreeks contact op te nemen met ons bij Ludenhoff. Wij zorgen voor duidelijke afspraken en zijn er om je te begeleiden bij iedere stap in het proces van de verkoop van je huis.

Heb ik 1 contactpersoon tijdens het verkoopproces?

Bij Ludenhoff draait alles om persoonlijk contact en duidelijke communicatie. Je wordt vanaf het begin voorzien van één toegewijde makelaar, die gedurende het gehele traject jouw primaire contactpersoon blijft. Dit zorgt ervoor dat je steeds in verbinding staat met iemand die volledig op de hoogte is van jouw situatie en voorkeuren. Achter de schermen wordt jouw makelaar bijgestaan door ons vakkundige back-office team, dat een cruciale rol speelt in het soepel laten verlopen van het proces. Deze samenwerking verzekert dat elke interactie met ons zowel efficiënt, bekwaam als persoonlijk is.

Wat kan ik doen om mijn huis verkoopklaar te maken?

Om je woning aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers, kun je verschillende acties ondernemen:

Beoordeel je woning kritisch: Probeer je woning door de ogen van een koper te bekijken en identificeer verbeterpunten.

Voer essentiële reparaties uit: Los kleine mankementen op, zoals loszittende plinten of afbladderende verf.

Neutrale kleuren: Overweeg om muren met felle kleuren te overschilderen in neutrale tinten om een breder publiek aan te spreken.

Creëer een gastvrije omgeving: Maak slaapkamers en badkamers hotelklaar door persoonlijke bezittingen op te bergen en handdoeken netjes te vouwen.

Maak de buitenruimte aantrekkelijk: Een goed onderhouden tuin en een opgeruimde garage verbeteren de eerste indruk.

Minimaliseer persoonlijke decoraties: Verwijder tijdelijk persoonlijke foto’s en herinneringen zodat kopers zich het huis eigen kunnen maken.

Optimaliseer de lichtinval: Zorg voor zoveel mogelijk natuurlijk licht door zware gordijnen te verwijderen en de ramen te lappen.

Door deze maatregelen te treffen, laat je je huis van zijn beste kant zien en vergroot je de kans op een succesvolle verkoop.

Hoe blijf ik op de hoogte van de bezichtigingen?

Bij Ludenhoff vinden we jouw actieve deelname aan het verkoopproces van je huis erg belangrijk. Om deze reden voorzien we je van gedetailleerde feedback na iedere bezichtiging, inclusief informatie over de bezoekers en hun belangstelling voor je woning. Ons doel is ervoor te zorgen dat je je gedurende het hele proces ondersteund voelt. Daarnaast is alle relevante verkoopinformatie, waaronder deze updates, toegankelijk in je online verkoopdossier op move.nl. Dit zorgt ervoor dat je altijd en overal direct toegang hebt tot de laatste informatie.

Werken jullie met een digitaal verkoopdossier?

Zeker, Ludenhoff benut Move, een innovatief online verkoopdossier, voor een efficiënt en transparant beheer van het verkooptraject. Dit systeem zorgt ervoor dat jij als verkoper volledig betrokken en op de hoogte blijft door je inzicht te geven in elke fase van de verkoop, van bezichtigingen en feedback tot aan belangrijke documentatie.

Move is uitgerust met een gebruiksvriendelijke interface die het beheren van de verkoop van je woning, het inzien van documenten en de communicatie met ons team vereenvoudigt. Dit systeem garandeert een soepele verkoopervaring, gekenmerkt door volledige helderheid en gemak.

Wanneer is een woning verkocht onder voorbehoud?

Een huis wordt beschouwd als ‘verkocht onder voorbehoud’ zodra de koopakte is ondertekend, de koper een exemplaar heeft ontvangen, en de wettelijk voorgeschreven bedenktijd van drie dagen voorbij is. Deze bedenktijd begint de dag na de dag waarop de koper de overeenkomst in handen krijgt. Na afloop van deze termijn zal de makelaar de status van de woning bijwerken naar ‘verkocht onder voorbehoud’. De verkoop is pas definitief als aan alle voorwaarden, zoals de financiering, is voldaan.

Wanneer ben ik in onderhandeling?

Onderhandelingen tussen koper en verkoper starten officieel zodra de koper een bod doet en de verkoper dit beantwoordt met een tegenbod. Het is belangrijk om te begrijpen dat onderhandelingen niet automatisch beginnen met het eerste bod van de koper; ze beginnen pas echt als de verkoper reageert met een tegenvoorstel. Zonder een tegenbod van de verkoper leidt een bod van de koper nog niet tot onderhandelingen.

Wanneer is de verkoop definitief?

De definitieve verkoop van je huis is een feit na het ondertekenen van de koopakte door zowel jou als de koper, en de officiële registratie ervan bij het Kadaster. Een mondelinge toezegging markeert enkel de start; de daadwerkelijke eigendomsoverdracht gebeurt bij de notaris met het ondertekenen van de leveringsakte. Pas na deze handeling en de registratie is de woning formeel verkocht. Wij begeleiden het traject van het opmaken van de koopakte en de leveringsakte, met inbegrip van de afhandeling van eventuele voorwaarden zoals de financiering, om een vlotte overgang te waarborgen.

Welke kosten betaalt een verkoper aan de notaris?

Tijdens de verkoop van een woning komen de meeste kosten die bij de notaris in rekening worden gebracht, zoals de kosten voor de leveringsakte en de hypotheekakte, meestal voor de rekening van de koper. De verkoper betaalt normaliter de kosten voor het doorhalen van de hypotheek bij het Kadaster, ook wel royementskosten genoemd, die nodig zijn om de hypotheekregistratie van het verkochte huis officieel te verwijderen. De precieze kosten en hoe deze verdeeld worden, kunnen verschillen op basis van de gemaakte afspraken tussen koper en verkoper en de eisen van de notaris. De makelaarscourtage, een andere kostenpost, wordt voor de verkoper bij de notaris verrekend met de opbrengst van de verkoop.

Zijn makelaarskosten aftrekbaar?

Nee, de kosten voor de verkoopmakelaar, de notariskosten voor de overdracht van eigendom, en de kosten voor het verkrijgen van een energielabel zijn niet aftrekbaar van de belasting. Deze uitgaven zijn voor rekening van de verkoper en kunnen niet worden meegenomen in de hypotheek.

testimonial-bg

Reviews

Verkoopervaringen van onze klanten

Hoe wij het doen als verkoopmakelaar in Amstelveen? Vraag het onze klanten!

Wat een andere makelaar niet lukte in 8 maanden, lukte Bij Ludenhoff in twee weken tijd: een bod, gevolgd door een getekende koopovereenkomst. Het kan dus wel. En dat is geen toeval, dat is deskundigheid.

Boy Edgarlaan 9 21 jun 2023
10 Verkoopscore

Vlotte communicatie via telefoon, app, mail. Zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen! Fijne en betrokken makelaar..

Felix de Nobelhof 10 29 aug 2022
9,8 Verkoopscore

“Alle medewerkers van het makelaarskantoor zijn kundig, vriendelijk, behulpzaam en makkelijk te bereiken. Fijne sfeer en samenwerking, kan niet beter!”

Campinasdreef 38 08 mrt 2023
10,0 Verkoopscore

Net als bij de aanschaf van ons vorige huis zijn wij zeer goed en vriendelijk geholpen door Rob Kok. Zijn rust en deskundigheid zijn erg prettig. Dankzij hem hebben wij een prachtig huis kunnen kopen en heeft hij ons geholpen met de hypotheek.

Dhr. Dennis van Bruggen 14 dec 2021
10 Verkoopscore

Zullen we starten?

Meer informatie over onze verkoopstrategie

Wil je zorgeloos je woning verkopen in Amstelveen? Met ons als verkoopmakelaar heb je er bijna geen omkijken naar. Onze makelaarsdivisie in Amstelveen staat klaar om je bij te staan. Zoek dus niet langer naar een makelaar in Amstelveen en neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.