Mijn favorieten
Overzicht
Artikel

Je huis verkopen met een ervaren makelaar

24 oktober 2023

Wil je je huis verkopen? Met onze 45 jaar ervaring nemen we je graag mee in onze kennis over het verkopen van een woning. In dit artikel kun je daarom alles lezen over het verkopen van je huis, wat wij als Ludenhoff daarin voor je kunnen betekenen en zetten we de belangrijkste stappen voor je op een rij.

Waardebepaling van je woning

Om te beginnen is het goed om de huidige waarde van je woning te bepalen, dit geeft duidelijkheid en zorgt ervoor dat je weet waar je aan toe bent wanneer je je huis wilt verkopen. De huidige woningwaarde hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie, de staat van de woning, de marktomstandigheden en recente verkopen in de buurt. 

Als makelaar kunnen we een waardebepaling of een taxatie uitvoeren om een nauwkeurige schatting te maken. Direct een waardebepaling doen? Dat kan eenvoudig en snel met onze gratis online waardebepalingstool. Wil je exact weten wat jouw woning waard is? Neem contact met ons op, dan komt er een ervaren Ludenhoff makelaar-taxateur langs voor een gratis waardebepaling. 

De juiste voorbereidingen

Wij hebben al 45 jaar ervaring als verkoop- en aankoopmakelaar. Door onze ervaring in het kopen en verkopen van huizen kunnen wij ook advies geven voor het optimaliseren van je woning om de verkoopwaarde te verhogen. Hierbij kun je denken aan kleine verbeteringen zoals opruimen en schoonmaken tot grotere renovaties.

Naast styling van je huis zullen we ook zorgen voor de andere voorbereiding, zoals een fotograaf en een compleet dossier met alle informatie inzichtelijk voor potentiële kopers. Om optimaal in te kunnen spelen op de wisselende markt bepalen we samen vlak voor publicatie de definitieve vraagprijs. 

Hoe lang duurt het gemiddeld om een woning te verkopen? 

Zodra je woning te koop staat is het tijd voor bezichtigingen en de biedingsprocedure. De gemiddelde verkooptijd kan variëren afhankelijk van de locatie en het type woning. Daarnaast spelen de marktomstandigheden natuurlijk ook een belangrijke rol. Gemiddeld genomen kan het enkele weken tot enkele maanden duren om een woning te verkopen. 

 

Huis verkopen in Amstelveen | Huis verkopen in UtrechtNa een succesvolle verkoop blijven we graag betrokken!

De diensten en makelaarscourtage

Ook na een succesvolle verkoop blijven wij als Ludenhoff graag betrokken. We zorgen er dan voor dat de koper en de verkoper de koopovereenkomst tekenen. Tot slot begeleiden we ook de eigendomsoverdracht bij de notaris. Op deze manier begeleiden we je stap voor stap in het verkoopproces. 

Voor alle diensten met betrekking tot het verkopen van je woning betaal je een zogenoemde makelaarscourtage, informeer gerust naar onze voorwaarden. Bij het verkopen van je woning zijn enkel de kosten met betrekking tot de financiering van je woning financieel aftrekbaar.