Mijn favorieten
Verkoop | Huis verkopen | FAQ Verkoopmakelaar | Verkopen

FAQ Verkoopmakelaar

Gaat het idee door je hoofd dat je je huis wilt verkopen? Spannend! Als je hebt besloten om een hoofdstuk in je leven af te sluiten en je huis te verkopen, dan willen wij je hier graag bij helpen. Lees hier onze veelgestelde vragen over het verkopen van je woning. Wil je meer weten of wil je met ons sparren over jouw situatie? Neem vrijblijvend contact met ons op! 

Path

Voordelen

Wat zijn de voordelen van een verkoopmakelaar?

Je huis verkopen is niet zomaar iets wat je iedere dag doet. Het inschakelen van een verkoopmakelaar heeft verschillende voordelen:

 • Netwerk: Onze verkoopmakelaars hebben toegang tot een uitgebreid netwerk van geïnteresseerde kopers in de regio Utrecht en Amstelveen. Zij kunnen je helpen bij het vinden van de juiste koper voor jouw huis. Mogelijk is jouw koper al bij ons bekend!
 • Ervaring: Door jarenlange ervaring en een opgebouwde expertise van de woningmarkt kunnen we goed advies geven. We weten een passende strategie voor jouw woning uit te zetten en begeleiden bij het onderhandelen over de prijs en het afronden van de transactie.
 • Presentatie: Een verkoopmakelaar ondersteunt bij veel meer dan alleen de prijsonderhandelingen. We zorgen voor een perfecte styling van jouw woning zodat alle ruimtes goed tot hun recht komen, waarna onze fotograaf hoogwaardige foto’s maakt. 
 • Marketing: We werken een passende verkoopstrategie uit waarbij we zowel online als offline jouw woning promoten bij potentiële kopers. 
 • Tijdsbesparing: Een verkoopmakelaar heeft een team experts om zich heen die zich bezighoudt met het contact met geïnteresseerden, het plannen van bezichtigingen, het opstellen van taxatierapporten en de koopovereenkomst. Door dit uit handen te geven aan mensen die hier dagelijks mee bezig zijn bespaar je jezelf veel tijd. 

Stappenplan

Hoe gaat het verkopen van een huis in zijn werk?

Heb je besloten om je huis te verkopen? Wij staan je graag bij in het verkoopproces. De stappen waarbij we je ondersteunen zijn:

 • Het vaststellen van de gewenste vraagprijs. We vertellen je wat wij verwachten dat jouw huis kan opbrengen.
 • Het uitwerken van de juiste verkoopstrategie. We zetten onze kennis en ervaring in om een verkoopplan op te stellen dat het beste bij jou en je woning past.
 • We zetten jouw huis in de spotlights met hoogwaardige fotografie en onze eigen styliste. We pakken uit met online en offline promotie zodat jouw woning overal vindbaar is.
 • We gaan actief zoeken naar potentiële kopers. Mogelijk vinden we de juiste koper in ons uitgebreide klantenbestand.
 • Het verzorgen van de bezichtigingen. In goed overleg bepalen we samen wanneer de bezichtigingen passen.
 • Wij voeren voor jou de onderhandelingen met de aankopende partij uit en zorgen daarbij dat je altijd op de hoogte bent. We onderhandelen daarbij onder andere over de prijs, over de opleverdatum en de overname van goederen waarbij we jouw belangen voorop stellen.
 • Wanneer de woning is verkocht, zijn we op de dag van de overdracht aanwezig voor een laatste inspectie van de woning.
 • We zorgen ervoor dat de koopovereenkomst door koper en verkoper wordt getekend en we begeleiden de eigendomsoverdracht bij de notaris.

Gratis online waardebepaling

Wat is een waardebepaling?

Middels een gratis online waardebepaling heb je snel de geschatte waarde van jouw woning in kaart gebracht. Wil je zeker weten wat jouw woning waard is? Nodig ons uit voor een gratis waardebepaling. Een ervaren makelaar-taxateur komt bij je langs en bepaalt de actuele waarde van je woning aan de hand van verschillende factoren. Zo weet je zeker waar je aan toe bent wanneer je je huis in de verkoop wilt zetten. Dat geeft duidelijkheid, ook over het eventuele moment van verkopen. We komen vrijblijvend bij je langs en laten je graag kennismaken met onze mensen en onze werkwijze. 

Energielabel

Heb ik een energielabel nodig voor de verkoop van mijn huis?

Ja, een energielabel is verplicht bij de verkoop of verhuur van een woning. Bij het verkopen van je huis moet je kunnen aantonen welk energielabel jouw woning heeft. Verkoop je je huis samen met ons? Dan regelen wij de aanvraag voor een energielabel voor je. Vervolgens komt een onafhankelijke energieadviseur langs die bepaalt welk energielabel jouw huis krijgt. Dit label is 10 jaar geldig. Wanneer je je huis energiezuiniger of duurzamer hebt gemaakt, kun je je energielabel vernieuwen. 

Eerst (ver)kopen

Moet ik eerst mijn huis verkopen of eerst een huis kopen?

Dat is geheel afhankelijk van je persoonlijke situatie, en van de woningmarkt. Waar het voor de een verstandig is om eerst te verkopen, is het voor de ander een betere keuze om eerst een nieuwe woning te kopen. Wil je advies over jouw persoonlijke situatie? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Bieden

Wanneer ben ik in onderhandeling?

Wanneer er een bod is uitgebracht en je als verkoper een tegenvoorstel doet op de uitgebrachte bieding, ben je in onderhandeling. Het doen van een bod is een voorstel voor onderhandelen. Dit kan één bod zijn, maar er kunnen ook meerdere partijen een bod uitbrengen. Als je als verkoper een onderhandeling start met een potentiële koper, is het gebruikelijk deze onderhandelingen eerst af te ronden, voordat je met een volgende koper gaat onderhandelen. Een andere koper kan ondertussen wel een bod uitbrengen. 

Verkocht onder voorbehoud

Wanneer is een woning verkocht onder voorbehoud?

Als het koopcontract is getekend maar er lopen nog ontbindende voorwaarden en de 3 dagen wettelijke bedenktijd zijn verstreken. De bedenktijd gaat in op de dag na het overhandigen van de koopovereenkomst en beslaat 3 volle dagen, waarvan tenminste 2 werkdagen en mag niet eindigen in het weekend of op een feestdag. 

Verkocht!

Wanneer is een woning definitief verkocht?

Wanneer een woning zonder voorbehoud is gekocht, dan is de koop definitief zodra de 3 dagen bedenktijd zijn verstreken. Wanneer er wel voorbehoud is opgenomen in het koopcontract dan is de woning definitief verkocht wanneer deze verlopen zijn. Een koper kan wel eerder aangeven geen beroep te willen doen op de opgenomen voorbehouden. Alleen een koper kan beroep doen op de bedenktijd of de opgenomen voorbehouden. 

Verplicht?

Is een verkoopmakelaar verplicht?

Het inschakelen van een verkoopmakelaar is niet verplicht. Je mag altijd je eigen huis zelf verkopen. Een verkoopmakelaar in de arm nemen biedt wel veel voordelen en neemt je veel werk uit handen. 

Kan ik het zelf?

Kan ik mijn huis zelf verkopen zonder een verkoopmakelaar?

Het is zeker mogelijk om je huis zelf te verkopen zonder een verkoopmakelaar. Het voordeel hiervan is dat je de kosten van een verkoopmakelaar bespaart. Het nadeel is dat je zelf verantwoordelijk bent voor het vinden van kopers, het onderhandelen over de prijs en alle randzaken en zorgen die een verkoopmakelaar bij je wegneemt. 

CONTACT

Wij maken graag kennis met je

En vertellen je alles wat je wilt weten over de verkoop van je huis.