Verkoop gestart!!

Hofje bij de Kade 3434BA NIEUWEGEIN

€ 435.000 - € 745.000

Neem contact met ons op

Omschrijving

Project voor 100% verkocht.

WONEN IN HET HOFJE
Dorps wonen in een buurt met een stoer en historisch karakter in Vreeswijk (Nieuwegein), dat kan in één van de achttien riante woningen in het project Hofje bij de Kade. De architectuur van de woningen in pakhuisstijl is geïnspireerd op de nijverheid aan kade waar het project aan grenst en waar imposante schepen het Merwedekanaal passeren.

Het kleinschalige project vormt zich rond een hofje, wat voor een veilige en gemoedelijke sfeer met de buren zorgt. De woningen hebben een historische uitstraling en daarnaast alle luxe en gemakken van een nieuwbouwwoning. Een heerlijke plek waar u kunt wonen in een ruim huis met een hoogwaardige afwerking en tal van indelingsmogelijkheden om een eigen, unieke woning te creëren.

Pal achter de woningen voert een bijzondere historische wetering en er ligt een parkje waar kinderen kunnen spelen. De buurt is omringt met watertjes en groen, het Park Oudegein, weidse polders en uitzicht over de Lek. Ook zijn er in de buurt kinderdagverblijven, scholen, sportvoorzieningen en het Antonius Ziekenhuis. De wijken Vreeswijk en Jutphaas bieden winkelvoorzieningen, gezellige restaurants en kroegjes. Kortom, een gezellige dorpse sfeer met stadse voorzieningen.

DE WONINGEN
Aan Hofje bij de Kade worden dertien riante pakhuis-woningen, vier twee-onder-één-kapwoningen en één vrijstaande woning gerealiseerd. De oppervlaktes van de achttien woningen variëren vanaf circa 150m2 gebruiksoppervlakte en hebben allen een ruime achtertuin. De ruime pakhuizen met een gebouwdiepte van 11 meter worden aangeboden met wel zes slaapkamers en de optie ’Office@Home’, waarmee de mogelijkheid voor een kantoor aan huis kan worden gecreëerd. Ook behoort een separate woonkeuken of een grote master bedroom met een vide op de eerste verdieping tot de mogelijkheden.
Iedere woning is uniek. Door deze diversiteit is er voor ieder wat wils. Wilt u wonen aan het water met een vlonder in uw achtertuin? Houdt u van een riante hoekwoning met garage? Of kiest u voor een kantoor aan huis? Er is volop ruimte voor maatwerk! Dit kleinschalig project heeft de voordelen van nieuwbouw met een karakteristieke architectuur. Het hofje wordt groen aangekleed met bomen en bankjes om met de buren een kop koffie te drinken. Tevens komt er ruim voldoende parkeergelegenheid.

ARCHITECTUUR
VFO Architects heeft de nijverheid aan de kade gekozen als ontwerpuitgangspunt. De woningen hebben de uitstraling van ’statige pakhuizen’, die past bij het wonen aan de Handelskade. De architectuur van de woningen is een eigentijdse interpretatie van de vormentaal en ambachtelijkheid van de jaren dertig van de vorige eeuw. Dit komt tot uiting in aspecten als kleurgebruik, verticale raamvoeringen, steile dakhelling, dakoverstekken en een markante en ambachtelijke detaillering van de beeldbepalende elementen. De gevels hebben een statige, warme architectuur en verschillende kleuren metselwerk. Iedere bewoner krijgt zo haar unieke, eigen ’pakhuis’.

PLATTEGRONDEN
Kijk voor de plattegronden op de projectwebsite!

Omgeving

VREESWIJK
Na het samenvoegen van de dorpskernen Vreeswijk en Jutphaas is de stad Nieuwegein ontstaan. Vreeswijk is één van de meest historische buurten in Nieuwegein. Tot op heden vindt men in deze wijken nog steeds de sfeer die je verwacht van een gezellig dorp. Kom het zelf eens ervaren en proef deze bijzondere sfeer in Vreeswijk. Het biedt een gezellige winkelstraat met volop winkels, restaurants en kroegjes. De meeste terrassen aan het water zijn vanaf het voorjaar tot het najaar geopend. Geniet hier van alles wat er te beleven is, zelfs de ophaalbrug is nog steeds in gebruik!

Nieuwegein grenst direct aan de stad Utrecht en heeft vanwege de omliggende uitvalswegen een geweldige centrale ligging. Het project Hofje bij de Kade is gelegen tussen de historische wetering en de Handelskade langs het Merwedekanaal. Het hofje is toegankelijk via een brug voor voetgangers en fietsers over de wetering en ook voor auto’s via een inrit vanaf de Handelskade. Een groot aanbod aan scholen en sportvoorzieningen ligt in de buurt en op loopafstand ligt de sfeervolle historische dorpskern van Vreeswijk.

NATUUR OM DE HOEK
Direct achter het project Hofje bij de Kade ligt de bijzondere historische wetering. Deze vormt een natuurlijke scheiding tussen de bestaande historische lintbebouwing aan de Wiersdijk en Hofje bij de Kade. Vanaf Hofje bij de Kade bereikt u via een aangelegd bruggetje het parkje waar kinderen kunnen spelen.
Het grotere park Oudegein (één van de mooiste stadsparken van Nederland, de groene long van Nieuwegein) ligt op nog geen 5 minuten fietsafstand. Het is een waardevol natuurgebied dat ontzettend veel te bieden heeft: water, weide, bossen, een historische kinderboerderij en een prachtig uitzicht vanaf de uitzichtheuvel.
Iets verderop biedt de Lekstraat uitzicht over de Lek. Maak hier een wandeling langs het water of geniet vanaf een bankje van het weidse uitzicht.

VOORZIENINGEN
Het is dorps wonen in Vreeswijk met de stedelijke voorzieningen van Nieuwegein. In de Dorpsstraat en Oude Sluis in Vreeswijk zijn diverse lokale winkels te vinden, waaronder een buurtsuper, bloemist, slager, bakker, kaaswinkel en drogist. Het overdekte winkelcentrum Cityplaza heeft zo’n 150 winkels op het gebied van mode, lifestyle en beauty. En dat op slechts 10 minuten fietsen!
Boodschappen doen is mogelijk in het vernieuwde winkelcentrum Hoogzandveld dat op slechts 3 minuten fietsafstand van Hofje bij de Kade ligt. Nieuwegein heeft een stadtheater, kunstencentrum de KOM en een eigen bioscoop.
Basisscholen Mauritsschool en De Zuiderkroon bevinden zich evenals Kinderdagverblijf Kruimeltje op loopafstand. Sportvoorzieningen zijn er op 5 minuten fietsafstand. Direct naast winkelcentrum Cityplaza ligt het Antonius Ziekenhuis. Een busverbinding en sneltram (Wiersdijk) naar Utrecht CS op 2 fietsminuten en uitvalswegen A27 en A2 op 5 autominuten.

Kenmerken

Aantal kavels
18
Woonopp
152 - 175m²
Perceelopp
115 - 540m²
Inhoud
512 - 619m³