Deze woning is verkocht

Balistraat 85 Utrecht

Verkocht

Omschrijving

DE OPLOSSING VOOR STARTERS/STUDENTEN OP DE WONINGMARKT !!!

Een fijne twee-kamer starterswoning groot ca. 28m2 op een centrale locatie in het levendige Lombok: dit lichte appartement is gelegen op de eerste verdieping, met eigen keuken en toilet/badkamer.

Op steenworp afstand ligt de Kanaalstraat met vele winkels en eetgelegenheden. Voor de dagelijkse boodschappen kun je hier eenvoudig terecht, met ook diverse andere winkels en markten in de omgeving van het centrum. Binnenstad Utrecht is fietsend in 5 minuten te bereiken.

Eerste verdieping:
Entree/hal, woonkamer met open keuken, slaapkamer aan de voorzijde, kast met wasmachineaansluiting, doucheruimte met wastafel en toilet. Geheel keurig afgewerkt.

Bijzonderheden:

* Betreft woonvereniging voor nadere uitleg zie hieronder.
* Bouwjaar circa 1910.
* Woonoppervlakte 28m2, inhoud 81m3
* De woning is voorzien van dubbel glas.
* Blokverwarming middels CV-combiketel
* De woning wordt zonder EPA-label opgeleverd.
* De servicekosten, gemeentelijke belastingen, reinigingsrecht, internet, t.v., opstalverzekering, reservering voor onderhoud EN gas, water en elektra bedragen totaal € 149,- per maand.
* Eeuwigdurend afgekochte erfpacht.
* Transport via notaris van Limburg Stirum.
* De oplevering is in overleg.

HET JURIDISCH KADER

Wanneer u tot de koop van deze studio overgaat, gaat u een overeenkomst sluiten met betrekking tot het exclusieve gebruik van een gedeelte (studio) van een woonhuis. In het onderstaande zal het juridisch kader van de woonvereniging worden geschetst.

Woonvereniging

Er is een woonvereniging opgericht welke eigenaar is van het gebouw. In de statuten van de woonvereniging staat beschreven aan welke regels de woonvereniging en haar leden zich moeten houden.

Indien u lid wordt van een dergelijke woonvereniging, krijgt u door uw lidmaatschap het recht op het exclusieve gebruik van een gedeelte van het gebouw alsmede het recht op het gezamenlijk gebruik van een aantal faciliteiten binnen het woonhuis, zoals c.v. ketel, verkeersruimten etc.

U wordt lid van de woonvereniging door middel van toetreding. Deze toetreding vindt plaats op een in een overeenkomst nader bepaalde datum. Op deze datum zult u bij de notaris een akte tekenen waarin onder meer toetreding wordt vastgelegd samen met de omschrijving van het gebruik van dat gedeelte van het woonhuis waarop het lidmaatschap recht geeft. Daarnaast wordt in deze akte vastgelegd welke prijs (inleggeld) u voor het gebruik van het appartement betaald.

Indien u in de loop der tijd op zoek gaat naar andere woonruimte, treedt u uit de woonvereniging en kunt u met een nieuw lid een overeenkomst sluiten waarin u afspreekt voor welke prijs (inleggeld) het nieuwe lid tot de woonvereniging mag toetreden. Dit inleggeld wordt bij de toetreding van het nieuwe lid aan u uitgekeerd. Voor de toetreding van een nieuw lid is toestemming nodig van de woonvereniging en haar leden

FINANCIERING

Zoals hierboven beschreven dient bij toetreding tot de woonvereniging inleggeld te worden voldaan. Hiervoor zullen de (potentiële)leden van de woonvereniging veelal geld moeten lenen.

Een bank zal, onder een aantal door de bank te stellen voorwaarden, bereid zijn voor de financiering van het lidmaatschap met de afzonderlijke leden van de woonvereniging een geldleenovereenkomst te sluiten.

Hiertoe wordt allereerst door de woonvereniging een (paraplu-)hypotheekrecht gevestigd tot zekerheid voor alles wat de bank van de woonvereniging, haar huidige leden en/of toekomstige leden te vorderen heeft. Door middel van een borgstellingovereenkomst staat de woonvereniging borg voor de betalingsverplichtingen van een afzonderlijk lid. In de praktijk zal hier zelden gebruik van worden gemaakt omdat de bank ook andere zekerheden verlangt (zie hierna) die eenvoudiger verhaalbaar zijn.
Zo dient een nieuw lid zijn of haar lidmaatschapsrecht middels een verpandingsakte te verpanden aan de bank.

De mogelijkheid, afhankelijk van de financiële situatie van de koper, bestaat dat (groot)ouders medeschuldenaar worden, al dan niet met een hypotheekrecht op hun eigen huis. Dit heeft tot gevolg dat naast het lid zelf de (groot)ouders medeaansprakelijk zijn voor de schuld van het lid en de bank heeft het recht om de studio van het niet betalende lid openbaar te verkopen en/of zich te verhalen op de medeschuldenaren.

De geldleenovereenkomst tussen het lid enerzijds en de bank anderzijds wordt eveneens bij de notaris getekend. Dit tezamen met de verpandingsakte en andere eventuele zekerheidsovereenkomsten.

Interesse in deze woning? Neem uw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

(deze aanbieding is vrijblijvend, er kunnen geen rechten aan ontleend worden).


Lees de volledige omschrijving
Woonoppervlakte
28 m²
Inhoud
81 m³
Bouwjaar
1910
Kamers
2
Slaapkamers
1

Overdracht

Service kosten
€ 149 p/m
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1910
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
28 m²
Bruto inhoud
81 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
toilet, douche, wastafel

Energie

Energielabel
Klasse G
Soort verwarming
c.v.-ketel, blokverwarming

Kadastrale gegevens

Gemeente
Catharijne
Sectie
C
Indexnummer
1
Perceel
9444
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Ligging
In woonwijk
Bekijk alle kenmerken

Kaart Balistraat 85 Utrecht

naar Balistraat 85 Utrecht
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand